Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δημοτικό Ραδιόφωνο ελεύθερο και ανοιχτό


Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη η Δημοτική Αρχή, με αφορμή την έκθεση ορκωτών λογιστών, έφερε και πάλι το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94 FM» στο Δημοτικό Συμβούλιο με προφανή στόχο, στο όνομα βέβαια του «εξορθολογισμού της λειτουργίας του», το κλείσιμο ή την μετατροπή του σε εμπορική επιχείρηση. Με άψογη προσαρμογή στη νέα κυβερνητική μνημονιακή γραμμή των απολύσεων και των μειώσεων μισθών, αφού ήδη έχει διώξει 8 εργαζόμενους, ζητάει στον ήδη μειωμένο κατά 40% μισθό των εργαζομένων, νέα μείωση έως 30% και μετατάξεις στην υπηρεσία καθαριότητας. 
Η Δημοτική Αρχή και Δημοτική Επιχείριση Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής (ΔΕΡΗΑ), συνεχίζοντας το "έργο" των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, έχουν φέρει το δημοτικό ραδιόφωνο σε μία ημιθανή κατάσταση και ο μόνος λόγος που συνεχίζει να λειτουργεί, έστω και υποτυπωδώς, είναι η αγάπη και ο επαγγελματισμός των λίγων εργαζόμενων που απέμειναν.
Ο Δήμαρχος το μόνο που κάνει είναι να δίνει εντολές στο ΔΣ της ΔΕΡΗΑ για απολύσεις και μειώσεις μισθών αρνούμενος πεισματικά να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να λειτουργήσει κανονικά το ραδιόφωνο. Ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις για βιώσιμη λύση χωρίς απολύσεις, και ως άλλος Αλέξης Τσίπρας υποκρίνεται ασύστολα όταν προσπαθεί να μας πείσει ότι οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών είναι ένα δυσάρεστο αλλά αναγκαίο μέτρο το οποίο είναι αναγκασμένος να πάρει με πόνο ψυχής. Παράλληλα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθώντας να φέρει τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου σε αντίθεση με τα συμφέροντα των δημοτών.
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι απαξιωμένο χωρίς προσωπικό, χωρίς τεχνολογική υποστήριξη και αναβάθμιση (ακόμα και την κεραία του δεν έχουν μεταφέρει από το Ποικίλο Όρος), χωρίς καμία πρωτοβουλία προβολής του στον κόσμο του Ηρακλείου, για να μπορεί η Δημοτική Αρχή να έχει "λυμένα τα χέρια της" για τις επιδιώξεις της.
Όμως, το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν ανήκει στην εκάστοτε Δημοτική αρχή και η ραδιοφωνική συχνότητα δεν είναι περιουσία κανενός.  Ο «Επικοινωνία 94 FM» είναι μαζί με τον «9,84» και το «Κανάλι 1» του Πειραιά ένας από τους τρείς εναπομείναντες Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς. Αποτελεί από το 1988 μία ιστορική και κοινωνική κατάκτηση και ανήκει σε όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο" θεωρεί πως τώρα είναι η ώρα η τοπική κοινωνία να παλέψει, να διεκδικήσει και να πάρει πρωτοβουλίες για να γίνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Ένα Δημοτικό Ραδιόφωνο ελεύθερο και ανοιχτό, φωνή  ενημέρωσης, πολιτισμού και πολιτικής στα χέρια των εργαζόμενων, των κινημάτων και των δημοτών, με επαρκές προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορεί να λειτουργεί με εμβέλεια σε όλη την Αττική, με απρόσκοπτη διατήρηση και ενίσχυση της χρηματοδότησής του τόσο από τα ίδια έσοδα του Δήμου, όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου