Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

19 ΜΑΡΤΗ, 3μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ: ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ EΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Η έναρξη περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να αποκλειστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών είναι μια εγκληματική ενέργεια που φέρνει τη φρίκη του πολέμου της Συρίας δίπλα μας και απειλεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για ακόμα περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα αποτελεί κλιμάκωση και ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο. Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί να μεταφέρονται οι πρόσφυγες στη Τουρκία όπου ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους στις πόλεις και τα χωριά τους. Λέμε ΟΧΙ στην εισβολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να μην θρηνούμε άλλα θύματα στα νερά του Αιγαίου. Οι ιμπεριαλιστές που σκορπάνε το θάνατο στη Μέση Ανατολή θέλουν να πνίγουν στη θάλασσα του Αιγαίου όσους γλιτώνουν από τις βόμβες τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχη σ' αυτά τα εγκλήματα.
Ταυτόχρονα, στεκόμαστε ενάντια στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο, των φραχτών, των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που αντί να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τα θύματα των πολέμων, τους αντιμετωπίζει ως εχθρό και εισβολέα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποκύψει πλήρως στους εκβιασμούς της ΕΕ για έξοδο από τη Σενγκεν αν δεν ελέγξει τις ροές των προσφύγων και δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και ακόμα μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων. Οι ρατσιστικές πολιτικές ΕΕ - κυβέρνησης δίνουν το πάτημα στους φασίστες να ξαναβρεθούν στη επιφάνεια. Υψώνουμε το ανάστημα μας ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τους ομογάλακτους τους σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα τους αφήσουμε να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Απαιτούμε δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να έχουν στέγη, δουλειά, φαγητό, παιδεία και υγειονομική περίθαλψη και όχι να καταδιώκονται από την Αστυνομία για να κλειστούν σε νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η "Ρήξη και Ανατροπή" καλεί την δημοτική αρχή να περάσει από τη φραστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην πράξη και να ευθυγραμιστεί με την θέληση των κατοίκων του Ηρακλείου. Να ανοίξει άμεσα χώρους του δήμου για να στεγαστούν οι πρόσφυγες με πλήρη παροχή ιατρικής περίθαλψης, χώρους ανοιχτούς για τη κοινωνία.
Οι δομές αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες σημαίνει παραπάνω χρηματοδότηση στους δήμους. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος και να δώσουμε τα χρήματα για ντόπιους και μετανάστες για δουλειές, νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική ασφάλιση και δομές αλληλεγγύης.
Στις 19 Μάρτη, όπως κάθε χρόνο, διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο πόλεμος, ο ρατσισμός και ο φασισμός.


Η "Ρήξη και Ανατροπή" καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση το Σάββατο 19.03, 3μμ στην Ομόνοια, για να πούμε: "Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - Όχι στην Ευρώπη των φραχτών - Όχι στον πέλεμο, Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο - Η κυβέρνηση συνένοχη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου