Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ


Στο Δ.Σ της Τετάρτης(11/05/2016), με απόφαση της πλειοψηφίας, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου.
Παρά την παράσταση διαμαρτυρίας, του σωματείου, του συνδικάτου ΟΤΑ, των εργαζομένων του Δήμου και πλήθους δημοτών και παρά την έντονη αντίθεση και διαφωνία της αντιπολίτευσης που καλούσε την διοίκηση να το αποσύρει, το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε με την γνωστή πλειοψηφία και με το επιχείρημα: «είμαστε διοίκηση-κάνουμε ότι θέλουμε» . Ας έχουν οι εργαζόμενοι, οι δημότες και η αντιπολίτευση αντίθετη γνώμη. Αυτή είναι η  Δημοκρατία τους!!!!
Η δημοτική αρχή, υπηρετώντας συνειδητά και πιστά στην πράξη τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει να υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις επιταγές της ΕΕ , προστέθηκε στην λίστα των δήμων που οδηγούν με την πολιτική τους στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών. Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και με φραστικές μόνο αντιθέσεις για την πολιτική του Κεντρικού Κράτους απέναντι στην Τ.Α,  υλοποιεί αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι είναι αντίθετη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι πρόκειται για ένα δήμαρχο και μια διοίκηση αυταρχική και μνημονιακή.
 Με μία απόφαση ντροπή και μετά την παραχώρηση κυριότητας δημοτικής περιουσίας στην εκκλησία, έρχεται η παραχώρηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση όλης της καθαριότητας και μελλοντικά των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου. Το πέπλο έπεσε και μάλιστα σε μία περίοδο όπου μετά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, έρχεται νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων, το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, την «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, ενώ πολύ μεγάλη κουβέντα - και δικαιολογημένα - γίνεται για τον περιβόητο «αυτόματο κόφτη». Μία διαρκή απειλή με ένα «πρόσθετο έκτακτο μηχανισμό»,  μέσω του οποίου θα κόβονται αυτόματα μισθοί και συντάξεις, καθώς και άλλες κρατικές δαπάνες (π.χ. για νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους), όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου.
Σαν Ρήξη και Ανατροπή είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και τον βαριά φορολογούμενο λαό του Ηρακλείου να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τον δημόσιο και δημοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε στην πράξη αποφάσεις για  τέτοιους σχεδιασμούς.
Καταγγέλλουμε  και καταδικάζουμε σαν  απαράδεκτη την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων και κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Λέμε όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και  καλούμε την Δημοτική αρχή  έστω και τώρα να φέρει ξανά το θέμα στο επόμενο Δ.Σ και να ανακαλέσει την απόφαση.
Ενάντια στα δήθεν ρεαλιστικά επιχειρήματα που μας παρουσιάζουν, στους συμβιβασμούς  και στις  διαχειριστικές  λογικές, εμείς αγωνιζόμαστε  για:
Αύξηση της Κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους
Άμεσες προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας,  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες
Ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Αναβάθμιση των υπηρεσιών  για ένα Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του.

ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου