Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου με το 8ο Δ.Σ. και του 2ου με το 11ο Δ.Σ.


 
Η «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική  Κίνηση» χαιρετίζει τις κινοποποιήσεις των εκπαιδευτικών, μαθητών και Συλλόγων Γονέων ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Στο Δήμο μας, το Υπουργείο Παιδείας θέλει, για παιδαγωγικούς λόγους (!) όπως ισχυρίζεται, να συγχωνεύσει το 1ο με το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο με το 11ο Δημοτικό Σχολείο.   

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με τις ευλογίες της τρόικας, για την "δημόσια" παιδεία σημαίνει: λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικούς με άθλιες αίθουσες μέσα σε άθλια κτίρια με περισσότερα παιδιά ανά αίθουσα με χειρότερα βιβλία και μείωση των κρατικών δαπανών φορτώνοντας στους Δήμους τη διαχείριση της κρίσης των σχολείων.  

Όλοι μαζί στον αγώνα!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, μαζί με όλη την τοπική κοινωνία, να παλέψουμε για να μην τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους! Καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:

1.       ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

2.       ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

3.      ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

4.      ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου