Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Αποφασεις της από 07.07 συνέλευσης


 
Την Δευτέρα 07 Ιούλη πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των μελών της, η Γενική Συνέλευση της «Ρήξη & Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση» στην οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι επόμενες δραστηριότητες και δράσεις της Κίνησης.

1. Ομόφωνη καταδίκη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΡΑΣΘ), που κατατέθηκε στη Βουλή και ξεπουλάει σε ιδιώτες δημόσια και δημοτική περιουσία. Να μην αφήσουμε κανένα δημόσιο χώρο να πέσει στα χέρια ιδιωτών.

2. Κατανοώντας ότι αυτά τα ζητήματα ξεπερνούν τις τοπικές κοινωνίες συμμετέχουμε, στη βάση της κοινής δράσης και αντιμετώπισης σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στο συντονισμό με άλλες δημοτικές κινήσεις πόλης από τις γειτονιές της Αττικής και τους όμορους δήμους. Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε:

         Στην κεντρική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την  ημέρα που ψηφίζεται το ρυθμιστικό (ΡΣΑΘ).

         Στον αγώνα των φορέων και κατοίκων των δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης για να μην ξεπουληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ τα 100 στρέμματα του οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.  Λαμβάνουμε μέρος στην επιτροπή αγώνα και στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 09.07.14 στις 7 μμ στο Δημαρχείο Πεύκης.

         Στη συζήτηση – διαδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 15.07 στο θεατράκι Κολωνού για το ρυθμιστικό – χωροταξικό – αιγιαλό - ΤΑΙΠΕΔ.

3. Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης και ξεπουλήματος του γειτονικού Άλσους της Φιλαδέλφειας και όποιου άλλου δημόσιου χώρου, και υπερασπίζουμε το δικαίωμα των κατοίκων της Φιλαδέλφειας να συζητούν και να διαδηλώνουν ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Ταυτόχρονα θεωρούμε την σύνδεση με το γήπεδο για την Π.Α.Ε ΑΕΚ υποκριτική, διότι αυτό μπορεί να γίνει στην παλαιά του θέση, χωρίς να παραχωρηθεί ούτε πόντος γης από το Άλσος και του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, σε διαχωρισμό από τα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη.

4. Η  Ρήξη & Ανατροπή στο Ηράκλειο έχει πλέον το δικό της χώρο, στην οδό Πολυτεχνείου 29, για να δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτικής  και πολιτιστικής συζήτησης και δράσης, ένα σημείο αναφοράς και ένα χώρο συσπείρωσης ευρύτερων αγωνιστών. Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, με πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση, θα γίνουν το Σάββατο 13.09.

5. Καλούμε όλους όσους βρεθήκαμε μαζί στο κίνημα και στις εκλογές, να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά  στις δραστηριότητες της Κίνησης. Η επόμενη προγραμματισμένη Γ.Σ θα γίνει την Τετάρτη 27.08 στο Πολύκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου