Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής ενώνει τη φωνή του με τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχουν εκδώσει δεκάδες σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες και ζητάνε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των Κωστάρη και Ρωμανού, διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται.

Ο Νίκος Ρωμανός που επί 23 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στο Γεννηματάς αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο, καθώς μπορεί να υποστεί επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια, ενώ οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται αναμενόμενη.

Ο Νίκος Ρωμανός με ασπίδα τη ζωή του, ζητά να φοιτήσει στο ΤΕΙ, δε ζητά ούτε να αποφυλακιστεί ούτε να πέσει στα μαλακά η ποινή του.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα νέων  ανθρώπων και στο  δικαίωμά τους στη ζωή και στη μόρφωση. 

Η φυλάκιση και ο ποινικός εγκλεισμός σε μία σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία δεν πρέπει να αποτελούν επιβολή εκδικητικών ποινών, αλλά μεθόδους σωφρονισμού και επανένταξης.

Καλούμε την κυβέρνηση, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή τους, να τηρήσει τους νόμους τους οποίους η ίδια έχει θεσπίσει και να παρέμβει, ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των κρατουμένων στην ζωή και στη μόρφωση.

Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ.  Η προαγωγή εκπαίδευσης στους εγκλείστους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και είναι απαραίτητη η νομοθετική διασφάλισή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου