Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΥΛΟ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ και ΧΑΡΤΙΑ στους ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!


Η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο" καταδικάζει την αρνητική στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ύστερα από πρόταση του σ. Δημήτρη Ταβουλάρη, σε σχέση  με τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων πολέμου που εκδιώχθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ από τη πλατεία Συντάγματος.

Οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου βρίσκονταν στη Πλατεία  Συντάγματος από τις 19 Νοέμβρη ενώ από τις 24 Νοέμβρη ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας άσυλο, αξιοπρεπή κι ανθρώπινη μεταχείριση. Ξέφυγαν από το θάνατο στη Συρία και το Αιγαίο και ζητάνε εδώ το δικαίωμα στη ζωή.

Διεκδικούν επίσης, να τους επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αναζήτηση καλύτερης ζωής και γι αυτό δεν θέλουν όλοι από τους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα που θα τους εγκλωβίσει εδώ για πάντα σε αντιδιαστολή με τις ίδιες τις επιταγές της ΕΕ και του Δουβλίνου 2.

Διεκδικούν ανθρώπινη μεταχείριση με παροχή στέγης, περίθαλψης και δικαίωμα να εργαστούν, να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με την ψήφιση συμφωνιών και νόμων για το άσυλο είναι απύθμενη. Αντί για προστασία των προσφύγων που προκαλούν οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προστατεύουν στη πράξη τους δουλεμπόρους που θησαυρίζουν, αφού με χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ μετακινούν τους πρόσφυγες θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, ενώ  βρίσκουν πάντα πρόθυμα στηρίγματα στο κρατικό μηχανισμό, με το αζημίωτο.

Οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να χρεώσουν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες τις συνέπειες της πολιτικής τους που γεννάει τη φτώχεια, τη ανεργία και την εξαθλίωση. Σπαταλούν δισεκατομμύρια χτίζοντας φράχτες στα σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίζοντας τους αιτούντες άσυλο για 18 μήνες! Φέρνουν την FRONTEX στις θάλασσες όπου πνίγονται γυναίκες και παιδιά από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα. Άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης κολαστήρια καθιστώντας την προσφυγιά έγκλημα εξοντώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Αυτές είναι οι πολιτικές που άνοιξαν το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που θα συνέχιζαν το δολοφονικό τους όργιο και τις ρατσιστικές επιθέσεις αν δεν ξεσηκώνονταν το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν ανάγκαζε τη κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για τη φυλάκιση των νεοναζί δολοφόνων.

Η κοινωνική ευαισθησία δεν εξαντλείται  με τα κοινωνικά παντοπωλεία,  τα ελάχιστα επιδόματα φτώχειας, και τις όποιες «φιλανθρωπικές» ενέργειες της εκκλησίας. Οι 15.000 Σύριοι πρόσφυγες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και δεν μπορεί η κοινωνική πολιτική, η ευαισθησία και η αλληλεγγύη να παίρνουν φυλετικά, θρησκευτικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά και να εφαρμόζονται επιλεκτικά.

Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό σε υπεράσπιση και στήριξη του αγώνα των Σύριων προσφύγων πολέμου και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την μεταφορά όσων Σύριων προσφύγων επιθυμούν να κάνουν αίτηση για άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Να δοθεί άσυλο με πλήρη δικαιώματα. Ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς περιορισμούς μετακίνησης στην ΕΕ.

3. Να κινηθούν άμεσα η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι της Αθήνας (και ο δικός μας Δήμος) για να εξασφαλίσουν στέγαση και διατροφή στους Σύριους πρόσφυγες. Καλούμε τον Δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη να προχωρήσει στον ορισμό της ημέρας σύσκεψης των Δημάρχων και εκπροσώπων της περιφέρειας Αττικής για την εξασφάλιση χώρων φιλοξενίας και τον πρόεδρο, Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής να πάρει πρωτοβουλίες για το άνοιγμα χώρων φιλοξενίας των προσφύγων και να διεκδικήσει χρηματική επιχορήγηση στους δήμους για το σκοπό αυτό.

 

Η στήριξη στους Σύριους πρόσφυγες θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου