Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 1 Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο


Η «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο» χαιρετίζει τους φορείς της περιοχής και τους εκατοντάδες αντιφασίστες που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση - διαδήλωση την Κυριακή 1 Νοέμβρη.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ήταν ταυτόχρονα μία αντιφασιστική γιορτή αλλά και μία ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Παντού σημαίες, πανώ, συνθήματα και μουσική. Ήμασταν όλοι εκεί: ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο", η Ένωση Γονέων Ηρακλείου, η τοπική ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης της Ν. Ιωνίας «Εκτός Σχεδίου» και του Μαρουσιού «Εκτός των Τειχών», η Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΟΡΜΑ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, μέλη της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος νεολαίας.

Στους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των φορέων τονίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική συμμορία και όχι ένα "νόμιμο πολιτικό κόμμα". Είναι τσιράκια του συστήματος, εχθροί των εργατών και της νεολαίας που στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες των καθεστώτων και των ιμπεριαλιστών και αντιμετωπίζουν την Ευρώπη - Φρούριο, είναι το κόμμα των δουλέμπορων που εκμεταλλεύονται και πνίγουν μικρά παιδιά και οικογένειες στο Αιγαίο. Όλοι δήλωσαν την ανάγκη να συνεχίσουμε την κοινή αντιφασιστική δράση και να απαιτήσουμε "καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - ρίξτε το φράκτη στον Έβρο" - έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας".

Μετά το τέλος των χαιρετισμών, το αντιφασιστικό πλήθος βγήκε συντεταγμένα στο δρόμο για να ξεκινήσει η διαδήλωση. Μπροστά - μπροστά ήταν το πανώ των φορέων και ακολουθούσαν τα πανώ των δημοτικών κινήσεων, της ΕΛΜΕ, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΑΤΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της ΟΡΜΑ και του ΕΕΚ. Εκατοντάδες κόσμος κάτω από τα πανώ με σημαίες, συνθήματα και παλμό που δονούσαν τους δρόμους του Ηρακλείου. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου, σε συνέχεια των  αγώνων που έχουν δώσει, βροντοφώναξαν ότι είναι ανεπιθύμητοι  οι νεοναζί της ΧΑ στο Ηράκλειο.

Όταν η αντιφασιστική διαδήλωση βγήκε στη Λ. Ηρακλείου (στο ύψος του cine "3 Αστέρια") κλούβες των ΜΑΤ είχαν ήδη κλείσει τη δίοδο προς την συγκέντρωση μίσους των νεοναζί της Χ.Α. στη Λ. Ηρακλείου. Αυτή ήταν μία εικόνα ντροπή για τη πόλη μας και ντροπή για μία "αριστερή" κυβέρνηση που βάζει, όπως και οι προηγούμενες, την αστυνομία να "προστατεύει" τη συγκέντρωση των νεοναζί, μία απομονωμένη συγκέντρωση με γύρω - γύρω αστυνομία και κλούβες.

Η αντιφασιστική διαδήλωση παρέμεινε στο χώρο του αποκλεισμού με συνθήματα και συντεταγμένα συνέχισε τη πορεία της μέσα από τους δρόμους της πόλης μας για να καταλήξει στη πλατεία ΗΣΑΠ.

Συνεχίζουμε τη πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στο δήμο που προχωράνε σε κατάληψη του Δημαρχείου στις 4 Νοέμβρη, την πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και το διήμερο 23 και 24 Γενάρη στον Εβρο, για να ρίξουμε το φράκτη.

ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου