Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου λήγει η πεντάμηνη σύμβαση των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους.                                                                                               Αυτή τη στιγμή απολύονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ξαναβρίσκονται στην ανεργία 35.000 άτομα που εργάζονταν στους δήμους της χώρας καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες, σε πάγιες και λειτουργικές θέσεις, με τον μισθό /χαρτζιλίκι των 495€ για πλήρη απασχόληση.  Τα κενά που δημιουργούνται στους δήμους τεράστια.                                
Το σχέδιο όμως γνωστό: Τυφλή  υπακοή στις επιταγές του κεφαλαίου και της Ε.Ε.  Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.  Απαξίωση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Υποβάθμιση της Τ.Α και ξεπούλημα των υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.                                                                                                                                                                                    
Δεν λογάριασαν όμως καλά.  Οι εργαζόμενοι ορθώνουν το ανάστημά τους.  Δεν παρακαλάνε δεν προσκυνούν.  Αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία και στη ζωή μαζί με όλους τους άνεργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους.  Κλιμακώνοντας τον αγώνα τους προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας, στήνουν σκηνές και διανυκτερεύουν εκεί, παίρνουν αποφάσεις για καταλήψεις Δημαρχείων.                          
Στον αγώνα που κάνουν δεν είναι μόνοι τους.  Ολο και περισσότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους, όλο και περισσότερες συλλογικότητες, σωματεία και φορείς, όλο και περισσότεροι δημότες, κατανοούν το πρόβλημα τους και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.  

Η «ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Ηράκλειο:Χαιρετίζει τον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα που δίνουν οι 100 5μηνίτες του δήμου μας, μαζί με το σωματείο  των εργαζομένων.                                                                                                                                                                                
Στηρίζει την απόφασή τους για κατάληψη του δημαρχείου την Παρασκευή 18/12 .                            

Συμπαραστέκεται, σε όποια μελλοντική μορφή αγώνα επιλέξουν, δίνοντας τη μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.                                                                                                                                                                                                
Καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό να είναι στο πλευρό τους και να ενώσει την  φωνή του μαζί τους.  Να συμπαρασταθεί στην κατάληψη του Δημαρχείου την Παρασκευή 18/12 και να συμμετέχει στο στέκι της δημοτικής μας κίνησης (Πολυτεχνείου 29) την Παρασκευή το απόγευμα  στις 7μ.μ όπου θα συγκεντρωθούν οι απολυμένοι 5μηνίτες για να συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.  
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΔΗΜΟ-ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ

 Να μην απολυθεί κανείς 5μηνίτης από τη δουλειά Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των προγραμμάτων κοινωφελούς και ελαστικής εργασίας. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους για όλες τις κενές θέσεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους.  Οι δήμοι στην υπηρεσία των αναγκών μας και όχι των μνημονίων της Ε.Ε και του κεφαλαίου.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Πολυτεχνείου 29)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου