Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο


Την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για τις δημαιρεσίες.

Από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του τοποθετηθήκαμε λέγοντας ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο θα βρεθεί μπροστά στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των δημοτών για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δώσει τα διαπιστευτήρια της απέναντι σ’ αυτή την πολιτική και θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρή μάχη για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι και στη νέα διοίκηση Μπάμπαλου που – εκφρασμένα - θα συνεχίσει αυτή την πολιτική.

Η διαφορά στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι η παρουσία της αντικαπιταλιστικής, ανατρεπτικής αριστεράς με την παρουσία της «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο» που θα δίνει – ενωτικά με την υπόλοιπη αριστερά και αποφασιστικά - καθημερινά τη μάχη - και στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία - για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των δημοτών κόντρα στη νέα δημοτική αρχή που θα εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική.

Έτσι, με οδηγό την συνέπεια λόγων και πράξεων, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε – συναινέσουμε με την παρουσία μας ως μέλη στις «καλλικρατικές» επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής που θα «εκλεγούν» την Κυριακή 07 Σεπτέμβρη. Είναι κλειστές επιτροπές στις οποίες η διοίκηση του Δήμου θα έχει, και με το νόμο, άνετη πλειοψηφία για να παίρνει τις αντιλαϊκές αποφάσεις της και αρκετές φορές και «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Εμείς θέλουμε όλες οι αποφάσεις για τα μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου να λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι γιατί έχουμε αυταπάτες για την σύνθεση του αλλά γιατί θέλουμε να είναι γνωστές σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για να μπορούμε να ενημερώνουμε τους δημότες και να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γι’ αυτό θα απαιτήσουμε να έχουμε παρατηρητή στις συνεδριάσεις τους ώστε τα θέματα και τις αποφάσεις τους να τις γνωρίζουμε για να μπορούμε, όποτε απαιτείται, να τις αντιπαλέψουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΝΤΟΥ!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου